Next Centuty

Next Centuty

Exhibition tour 2020

Vårt senaste besök av Qu Zuochun, grafiker från Kina inom Projektet Next century är intressant, roligt och spännande. Han har haft två workshopar på MKV där vi fått se hur han jobbar med sin tryckteknik inom träsnitt. Fortfarande finns det chans att träffa honom innan han reser tillbaka på lördag 21 dec.

Inom ramen för utbytet med konstnärer från Kina anordnas nu även en utställningsturné:
Next Century Exhibition tour 2020 är namnet på den utställningsturné som planeras inom ramen för Next Century-projektet som 8 av Västsveriges konstgrafiska verkstäder deltar i, med Grafik i Väst som koordinator.
Nu vill vi uppmana konstnärerna i dessa verkstäder att lämna in förslag på egna grafiska verk som kan utgöra vårt bidrag i ett spännande möte mellan bildmakare i två världsdelar.
Den svenska delen av utställningen kureras av Marie Isaksson och Björn Therkelson. De behöver förstås ett intressant och bra material att arbeta med och det är vi övertygade om att ni kan göra tillgängligt.
Vill du vara med?

  • Fotografera av det grafiska verket och sänd in bilden via wetransfer.com och ange adressen nextcentury@bildande.se
  • innan 11e jan.
  • Ange pappersformat, pris, teknik, titel och konstnär.

Vid eventuell försäljning får konstnären 60% av priset. Konsten kommer att hållas försäkrad av Next Century.
Den 17e januari meddelar Marie och Björn vilka blad de vill använda. De bladen måste sedan vara på Ålgården senast den 1e februari eller på Grafik i Väst senast den 30e januari. Alla blad kommer inte att kunna visas på varje ställe.

Vi räknar med att konstnärer på varje ort vill medverka till hängningen.
Ett superdokument kommer att följa utställningen på turnén. I det kommer varje verks enskilda öde att kunna avläsas. (Om och var det visats, sålts etc.)
Sålda verk levereras först hösten 2020.

Hjälp oss sprida infon, skickas ut via E-post, fb  och mkv.nu

Till sist vill vi önska en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT KONSTÅR 2020!

Hoppas vi ses! 

2019-12-18 17:43